Nuffnang Ads

Thursday, March 7, 2013

Albert Einstein Quotes

Salam & Hye....


Macam yang Gee tulis kt Status FB die..perlukan pencerahan..Then aku pun Google and looking for Quotes yang boleh memberi pencerahan pada diri sendiri juga..

----> Taip ALBERT EINSTEIN QUOTES

---->Click Images

Beratur kelua semua quotes yg gamba itam putih tu..

aku dengan bergayanya..Scroooooooooolllllllll la sambil bace2..

Then....jumpa yang ni...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



 Hahahaha..

which is true kan..? Kalo letak quote yang mcm about life ke politics ke..sure sume org percaya..guna words bombastic sket..setel..
*ntah2 ak pun dh bnyk tertipu sebelum ni..gulp..

Bahaya okeyh..yang memang betul pun org dh boleh jadi tak percaya..yang tak betul plak,orang boleh jadi konpius.."eh,mcm xlogik..tp mcm betul"...





Yang ni plak..yang aku rase betul la..plus memang banyak sangat ayat yang same..Plus,pernah dengar ade org quote ayat ni jugak.. :)

Dan...

Yang bawah ni plak..aku ragu-ragu sket..sebabnya macam betul ke Einstein cakap pasal Men & Women..kalo John Gray ke..Shakespears ke..percayala jugak kan..tp mgkin jgak betul..

Lagi satu..muka Einstein yang gelak tak de gigi itu sangat la homei..hahaha~



Ni plak..jumpa kt FB..ramai yang share..

" I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots"
-AE-


Then ade la gambar-gambar orang yg tgh gather,bersosial,makan etc tp dont talk to each other but staring and clicking on the phone and other gadgets. 

Pernah tak korang.....:


# Kelua berdua,bertiga dengan sape2 je la..masuk kereta..ttp pintu..diam tak bercakap dlm 2-3 mnts sbb masing2 busy ng phone..updating here and there

# Di hujung minggu, dekat rumah yang rasenya almost semua ade internet connection..TV tutup dan semua dlm bilik masing-masing..busy ngan gadgets masing-masing..PS,Ipad,Laptop etc and BBM/Wassap/FB Chat dgn  org bilik sebelah which dlm rumah yg same..! just utk tanye..
"nk mkn ape jap agi?" or "movie ape yg dh download?"

Aku PERNAH!


Tak boleh nk salahkan teknologi jgk kan..org yg berteknologi ni yg gile2 fully utilize teknologi..
Sampai dh tak reti nk bersosial dgn care yg betul..Adab dan adat makin hilang...plagiarism everywhere...

dan mungkin..nak senyum pun dh tak reti..

Ish..penatlah nk cakap pasal ni..muahahaha...
Pandai pandaila jaga diri masing-masing...
Beringat-ingat lah..(^______________^)

*senyum lebar

XOXO
Chempaka



P/S: Teringat classmate mase lower form..ktorg pggl die Einstein sbb die terror sangat maths..

1 comment:

Siti said...

semuanya betul haha.