Nuffnang Ads

Monday, July 30, 2012

Iftar- Family Gathering di 'Perantauan'

Kisahnya...

9 Ramadhan 1433 bersamaan 29 July 2012

 4.10pm (Car Wash)

1 message received: " Kak, g umoh ayoh ngoh arini..buka pose sane..nok g ng ktorng ke nok g sndiri.."

Msg replied: " g ng kak na la"

Message received: " forwd from ayh ngoh..bawak hasif lalu.."

Msg replieh : " Hasif kt kolej la..marem dop kabo awal2,bleh bwk balik"
                      (Hasif kt kolej,semlm xbgtau,if then, boleh bawak terus die.)

Message received: "before 6 sampai umoh kakna"

7.00pm ( Arrived at Putra Palm, Putra Height,Subang)

Lauk-lauk dah full meja, sejadah dah bentang kat ruang tamu..salam ng suma yg ada (Adik-Adik,ipar duai dan anak-anak sedara Ayh Ngoh and Che Ngoh yang ada kt KL/Selangor) ... Then pegi dapur...

Wah..ada banyak kuih muih,puding dan bubur lambuk!! Semua Che Ngoh Masak okeyh! Sorang je die buat semua ng dibantu pembantu rumah die yg aku tau mmg xtau masak..

7.35pm (yg penting dah berbuka la..hihi~)
Dah hidang semua makanan dan air SOYA + TEBU..waktu berbuka pun tiba..light2 dulu la kan..

Baca Doa + Sebiji Kurma

-
-
-
-
Yeah!! semua serbu BUBUR LAMBUK kampung baru TERENGGANU
ni terbaik dari ladang ni,even daun-daun xbnyk sbb xbnyk semak samun kt KL ni tp terbaikkkk..

kalo yg kt kampung baru tu, tekak terengganu aku memang xleh terima la..dengan ada carrot la..jagung la..adoyai..


Then, semua solat jemaah..pastu ape lagi..MAKAN....

Ni aku share lauk2 nya yer..sorry la,syok sangat semalam bateri ph lip-lap semalam..xdapek nak share photos..tp ni aku google banyk gambar la..bg korang tengok..bagi meleleh sket ayaq liuq..

*sume gambar dr Google image















Aish..semalam lagi syok..lauk-lauk semalam semuanya stim and masak dengan lemon and mangga and serai..

Ada plak Tempoyak, Budu, Belacan.

Masyuk habis la..

Desert2 banyka lagi semalam,tp aku dah lupa dah..

Yang penting....

Memang terangganu la semalam..makan lauk pauk kampung di 'perantauan' la katakan..
kalo korang perasan, ada lima jenis ikan..
- Cencaru
-Bawal
-Terubuk
-Pari
-Kerapu

dan

2 ketul je ayam bakar

Bila semua dah melantak..dah kenyang..ayam tu masih berbaki seketul setengah..
Sangat Terengganu..ayam ni tak pandang la..haha

Semua sold out..semua tapaw bubur lambuk..bulan puasa tanpa bubur lambuk mmg xsah la..bkn terengganu namanya..hehe

Desert semua SOLD OUT

Then,solat dan bergerak balik ke rumah masing.

After aku hanta adik aku kt UIA, aku sampai umah dalam 11.30pm cmtu..
aku plak yang Black OUT..haha

Rumah tu ada ahli baru skang..Saloma, Berry, Apple

Cute mutenya..
nanti bila-bila aku pegi lagi..aku share photo2nya..



Salam Ramadhan :)

## Al-Faatihah buat Allahyarhamah Hjh Esah Binti Warso, Ibu Mertua Chesu yang telah kembali ke rahmatullah pada 29 August 2012 bersamaan 10 ramadhan 1433 jam 9.30 PM.



P/S: Pelik bila radio, shopping mall dah mula siarkan lagu raya..sejak 2,3, hari lepas dah..bukanke,hanya dibenarkan untuk disiarkan selepas 15 ramadhan..?? Kejarlah Ramadhan sementara masih berpeluang..Walau diri pun kadang-kadang leka..Kuatkan lah hatiku Ya Rabb.


Thursday, July 26, 2012

Malaysian Habits

Ramai yg meng'update' di FB, twitter dan blogs about this issue.

Ceritanya....

The Star baru-baru ni, selama dua hari berturut-turut, FRONT PAGE ko..cakap pasal Malaysian Habits ni.

The Star 24rd July,2012

 Rotten Shopper atau dalam bahasa mudahnya 'Tabiat BUSUK Buruk Pembeli'

 1) Mencuba makanan yang belum dibayar.

# Masa adik-adik aku kecik dulu-dulu,diorang suka buka anggur dengan Vitagen bila pg beli barang dapur tau, so, mama aku akan suh aku pegang packaging tu yang ada Barcode tu sbb nanti nak scan..Adik-adik aku ni senget sket..tang-tang tu gak nak makannya..So, bila smpai counter, cashier tu akan scan dan mama pun bayar,tp makanan dah sold out..ish3..

2) Mencuba pakaian dalam [euwww..haha]

3) Tekan/Jentik/Penyek Buah Buahan

# ak pernak buat ok..tp xde la mcm dlm gambar tu..tu kejam sngt..bila keti beli buah,mesti kite nk yg elok kn..yg pejal cantik mulus je..so,rase2 la..carik yg xlebam.. [err,aku termasuk la ni..ish2]

4)  Tukar tanda harga barangan/makanan


# mcm tak percaya je ada manusia mcm ni..mcm xditerima akal kan..smpi skng,aku fikir lagi..sanggup tu..hmm


5) Tambah barangan/makanan selepas timbang

# Yang ni aku yakin ada tp sangat jarang la aku rase..yg aku pernah nampak..bila after timbang,mgkin harga mcm xbest kan..pastu bukak plastik,kurangkan and timbang balik..even mcm kurang menarik sket perbuatan tu kan..tp better than,ambik terus and xbayar kan..


Soalan aku pada yang membaca....


Pernah tak korang amik barang/makanan yang korang rase nak..pastu dah pusing-pusing satu pasar raya tu..rase xnak plak..dah nak queue up dah ni..orng plak ramai kemain..nak anta balik kat rak,malas nak patah balik..so korang letak je senyap2..elok-elok kat mane2 je rak paling dekat,xkira kat mane-mane pun..?

AKU: Of Course!! ish2..



Even aku rase ade mcm.."bia betul ada org buat mcm ni, ntah-ntah org paper ni saje je..nak konon-konon buktikan kita antara top 40 paling xberetika.."

tapi

ini lah yang dilaporkan.

Ce Muhasabah diri kita..Kita golongan yang mana..kalo ade, mgkin ni dah tiba masa kita ubah..:)
Amik berkat Ramadhan ni



P/S: Allah datangkan hidayah dengan pelbagai cara, antara kita sedar atau tidak je dan antara kita nak grab the chance yg Allah bg ke tak..Allah kan Maha Penyayang..

Tuesday, July 24, 2012

Time for Kenny Rogers

Salam 5 Ramadhan 1422h

hehe..

Puasa la seronok bercakap pasal makan..
Ni hasil kunjungan aku and Cuya ke Kenny Rogers The Mall

Alkisah kita nak makan-makan so tengok menu kt front desk tu,tgok rege die..[haruslah tgok rege kn..buat xckup bdget,mau pakai cantik2 terus jd tukang basuh pinggan..]

'ok, pass! still within budget'

sebab tengah lapa
GRAB sume yg berkenan..



1/4 Ayam with 3 side dishes-kita boleh pilih..

- Mix fruits (dah licin awal2)
- Kentang Putar
- Pasta dan sayur2


Meatballs with 3 site dishes jugak

- Rice [haruslah!!]
- Mix vege
- Mix fruits [juga sudh selamat~]

+

Muffins with Chocolate and Vanilla flavour


Nak senang, ktorng pilih set je..each meal mcm kt atas tu RM 17.90 inclusive muffins yer..



For drinks pulak..air suam and ice lemon tea je..

Berkenan jugak tgok ice blended etc kt menu tu..
tp mmg dh kenal sngt diri sendiri yg xkuat sngt minum air mase mkn ni, setengah jam lepas tu baru bleh minum,kalo tak perut mcm ade bende pelik je..huhu

Dan..

memg pilihan yg tepat sbb smpi dah habis melantak pun..air msm tu gak..abeslah separuh gelas..kalo tak,membazir je..beli ice blended belas2 ringgit minum seket..
xkn ko nk tapaw kn..nanti waiter tu buat muka pelik plak, kalo aku tibe2...

"Encik, nk tapaw air ni..tq :)"

Dah mmg 'stendet' la kn, org kite..kalo masok kedai2 mcm ni..bdget exclusive sket la..budget jaga tatasusila kn..
ce ko g kedai mamak..milo ais tak abes pun ko tapaw..

ish ish ish..


So, Sume skali xsmpi RM50..sbb aku ada Berjaya Card, so pakai la..budget nk tmbh points..bayar pun ala2 mcm pkai kad credit ko..haha..gedikks sangat..


SELAMAT BERBUKA!

* arini 7.30pm







P/S: owh, kalo ng famili,kalo mkn mcm sepinggan 20-30 hengget,pastu ade yg tak abis,mmg ktorng akan tapaw..hehe~

Susah nk ubah mentaliti org kan, sbb kita tak pernah belajar nak respek dan hormat cara orang. Kita terlalu hidup dgn pandangan org,takot org fikir, takot org cakap..hmm..

Sunday, July 22, 2012

Chicken Hut The Mall




Ni nak promote sket..

 Korang harus try!!

Mee Kari



Yang ni harganya RM 7.90


Nasi Ayam Daun Pandan [ak dh lupa..hoho]

Yang ni plak harganya RM 9.80





Cincau Rm4.90

Ice lemon Tea Rm 3.30  [err..aku dh lupa harga air..tp lbih kurang ni je]


Kalo korang macam rajin nk g PWTC,singgah la mkn kt sini..rase die mmg best dan harga die affordable..

Yang paling penting, kt sini tak ada service charge..so kalo harga die cmtu..cmtu la ko bayar..:)

Budget Jalan-Jalan Carik Makan plak kn..

Bukan ape..dh jadi satu aktiviti wajib skang..Dapat gaji, kite g mkn kt tmpt tak penah makan lg..sebulan skali..ape salahnya kn..Harusla kn Cuya..hehe




P/S:: Dah The Mall paling dekat..tmpt mkn kt situ je la aku jelajah..

Wednesday, July 18, 2012

Simple Puding Triffle

Nak puasa dh kan..

tinggal 2 hari je lagi..xsampai la sbnarnya..esok mlm dh terawih..means sudah datangnya Ramadhan, bulan yg penuh Barakhah...

Semoga kita antara hamba-NYA yang mensyukuri masih diberi peluang berjumpa Ramadhan tahun ni dan tak jemu bersujud padaNYA.. Ameen


ha..

Sebab nak puasa la kite cite pasal makanan..Bagi tergoda sket puasa nanti..hehe..

nk share la mggu lepas try buat Triffle ni..penah la tlg mama buat..tapi tolong kacau..tolong tuang dan yang paling penting..tolong makan..hehe

Bila buat sendiri..kurang jadi..tp jadi..rase best je..hihi (pehrahsan betul!! haha)

Bahan-Bahan:

Swiss Roll or ape2 je kek yang bergulung
Agar-Agar/Jelly (Aku pakai NONA je,senang and confirm jadik)
Susu cair
Tepung Castard
 Gula
Buah-Buahan Cocktail

Cara-Caranya:

1) Kita slicekan swiss roll ikut citarasa masing-masing dan susun dalam bekas yg korang suka..aku letak dalam bekas transparent ni,senang nak simpan,senang nk makan and senang nak bagi kt orang..Lagi cantik if korang ade bekas kaca tu kan..

cute2 je kan
 
2) Cocktail td korang sudu airnya, pastu curah letak kt atas swiss roll ni..Bagi lembab2 gitu..Jangan kotuang plak,kang hancur swiss roll tu..ha, aku letak sket2 buahnya,sbb bnyk sngt..korang terpulang la..sbb sndiri nk mkn pun kn..


3) Then, korang buat die punya castard plak..Castard aku tak jd sbb masak lame sngt,and aku xbiasa guna periuk besi,slalu pakai vision kt umah mama..ni umah sewa sndiri xmampu lg nk beli vision/tefal bagai tu..haha..
Tapi caranya, letak air dlm mgkuk,pastu amik 2 sudu castard..kacau castard tu hingga cair la..jgn bg ketul2..then, masukkn susu cair dlm periuk,masak sampai mendidih..
Masukkan cairan castard td dlm susu cair tu..
*jgn masukkan kalo ade ketul2,means yg ketul2 tu xyah la masukkan..(nanti xjd macm aku :p)
Kacau la sampai agak pekat or sebati..sekejap je ni..dia mcm ase buih2 sket gitu..Pastikan api yang slow yer..
Then tuangla castard korang ni dlm bekas td..

Peringatan: Castard ni sedap,sila buat bnyk biar lapisan ni paling tebal..kih2..

ni xjd sbb lama sngt masak,huhu


4) Then korang bukak kotak nona td..masukkan air dlm periuk,masukkan serbuk nona..tggu sampai larut..tutup api..lebih mudah,ko ikut je arahan kt kotak tu..hihi

dlm proses nk larut

5) Then,sendukkan dan masukkan dalam bekas tadi jugak..kiranya kt atas castard tu la..masukkan pelan2..dln bg custard tu naik la..taknk buat custard..letak ni terus pun boleh..maka tak jd triffle..jd doubleff..haha



6) mana cocktail nye?? bile letak?..suka hati la..letak la kt atas custard tu,sebelum ko letak jelly merah ni..nk tmbh lgi lepas letk jelly tu pn boleh..
then bekukan la..letak peti ais bg sejuk..nk biarkn sejuk bwk kipas pun..suka ati la..

Dah Siap..

Simple kan...

Kalo agak2 nk gempk..korang beli la whipped cream..then korang letak kt atas skali..pastu tmbh la strawberry ke,peach ke,blueberry ke..ha..

kelas presentation ko..boleh la g mastercepp plak pasni..hihi..


SELAMAT MENCUBA ;)





P/S: Bila jauh dr family..trasa nk mkn pape..kne buat sndiri..kalo tak..order je..tggl penuhkn perut..bersyukurlah sape yg carik mkn dkt kmpung halaman..

Tuesday, July 17, 2012

Berlainan Gender-Kawan Baik 2

Halu..halu..halu..halu..

sebelom scroll ke bawah da ke bawah dgn mata bling bling..

ke sini dulu yer ----->> Berlainan Gender-Kawan Baik 1  (entry sebelum ni je pun nyah  ;p)

ha..

aku dh bace dh url yg aku share tu kt entry sebelum ni..maklumla..budget2 nak rest,budget2 td bnyk keje..budget2 nk multitasking la..buat keje update blog buat keje update blog..gitu..haha

ni aku share and cut and paste la yg menarik minat aku kn..[Kredit pada tuan empunya blog yer]

"Itulah perbezaan besar antara kawan lelaki dan teman lelaki, teman lelaki boleh membuatkan anda berasa cemburu tanpa alasan kukuh. Melihat dia menjeling perempuan lain sudah cukup untuk menaikkan kemarahan anda, tetapi jika kawan lelaki melakukan perkara yang saya, anda tentunya akan memberikan sokongan penuh." [3R]

- Ini semestinya betul..aku memang slalu la menjadi penyokong kawan aku ngorat mane pompuan, kadang-kadang jadi penasihat tak bertauliah untuk kenekan mane2 awek yg bugdet cool and kerek..haha..tak sedar yg diri sendiri tu pompuan gak..ish2..

"The Fa├žade- anda berdua hanyalah kawan biasa tetapi jauh di dalam hati tersembunyi rasa “gila” terhadapnya tetapi tidak ada keberanian untuk berterus terang-Jika anda jenis yang berani, saya cadangkan anda mengaku sahaja. Sekurang-kurangnya anda akan merasa lega apabila mengetahui apa yang anda patut tahu. Sekarang terpulang pada pertimbangannya. Sekiranya dia tidak mempunyai perasaan yang sama dengan anda, sekurang-kurangnya anda tahu. Jika itu berlaku, saya cadangkan anda teruskan hidup selepas sesi pengakuan yang telah membuatkan anda rasa janggal. Pandang ke hadapan, jadilah gadis yang kuat dan teruskan hidup." [3R]

- Yang ni aku penah encourage orng yang paling rapat dgn aku buat [xboleh reveal,takot dia bace entry aku..haha].. Dia buat dan dia move on skng..~PEACE~ katanya,saaangat lega.

 "Mereka penyimpan rahsia terbaik"

"Mereka bukannya talam dua muka"

  - Ini boleh diterima..kn..Walau kadang2 tak de la penyimpan rahsia terbaik sngt..haha..diorng ni kadang2 kalo kita mcm stress dan cite benda2 mengarut yg chessy dan remeh sangt..biasala emo telebih..dorng mendengar,dan iye kan aje..sampuk2 sket2 je..pastu dah lupa dh..langsung tak bawak ke otak ke hati ke kemana2 la..problem kita pun setel..sbb kite nak luah je pun..haha..ambik kesempatan dh aku rase ni..haha..

- Bukan talam dua muka, sbb main cakap je la.."Gila la ko ni", "ko mmg bongok kan", "asal membebel mcm makcik ni"..suka hati die je nk ckp pape..kite pn xrase nk kecik ati..suka ati kite jugak la nk cakap die ape..:)

"Tapi perasaan nie boleh jugak disalah ertikan kan?. sebenarnya awak bukan nak dia pn, tapi perasaan sayang kepada seorang sahabat tu, awak sendiri yang salah tafsirkan. awak sayang dia, sebab dia kawan baik awak. tapi disalah ertikan, anda pikir anda sayang dia as he/she 's the one. awak sedih tengok dia sedih. dah dia kawan baik anda , mestilaa anda sedih jugak kan"[menulisdenganhati]

- ha..yg ni jgn tnye aku..lain org lain rase..kalo dh mmg dari kecik mmg ramai kwn lelaki..so sush la sket nk terjatuh,terfall,terfeeling2 ni kn..pastu dh kalo mmg hati ni jenis keras bacam batu..tu yg tak jd masalah bila ada kwn baik lelaki..

"kenapa bila seorang perempuan dgn seorang lelaki hanya berkawan baik tapi selalu disalahertikan persahabatan mereka, dan ada yang mengggap mereka sbg pasangan kapel??" [menulisdenganhati]
 
- Yang ni aku selalu terkena..mcm aku ckp la..org yg xpenah rasa and tak ada sush nk paham kn..dan pandangan org sebnrnya dah renggangkan persahabatan aku dgn sorng lelaki yg i used to close with before..huhu..sedey..tp now, i work on nk baikkan balik la r/ship tu..so,guys..tolong jgn salahertikan dan mengata2 kalo tak tau kbnaran..pandngn mata boleh menipu..

"Eh, boleh la. Apa yang tak bolehnya". Dan pemberi jawapan camtu mesti kebiasaannya perempuan.

Kenapa aku kata perempuan? Hmm, sebenarnya pemikiran lelaki dan perempuan tak sama. Contohnya, isu abang dan adik angkat. Biasanya perempuan akan anggap abang angkat dia sebagai abang. Tak lebih dari tu. Tapi, lelaki pulak lain. Dia gunakan title "abang angkat" tu sebagai satu cara untuk dekati adik angkatnya." [Jejaka Terhangat]

- Teringat kata-kata cikgu aku mase sekolah dulu.."tak yah nk beradik abang angkat la..nk angkat org..diri sendiri tak terangkat"..haha..biasala..mase dulu2 kn kalo junior ada abg or kakak angkat ni mmg hebat la kononnya..klaka klaka klaka..gelak guling dh ni*..

Bila dh besr tak perlu nk declare2 abg/adik angkt dh..bila dh rapat,dh care,masing2 dh tau sendiri..-ko dh mcm abg aku-aku care kt ko macam adik,dh la ko ni mmg kecik- Sebab tu sy ada abang..'Banglong and Bangah'. Mgkin sbb aku ni kecik,aku xde abg,aku layan diorng mmg mcm abg,aku gedik xreti lintas jalan la,xboleh xminum milo dlm sehari,suka mkn eskem..n dari kecik aku selalu mengharapkan aku masuk balik dlm perut mama,pastu keluar abang dulu,pastu baru aku keluar..So, Allah kurniakan aku abang-abang bila aku dh besar ni..haha..

~bukan tolong tp bersama~



AND
paling awesome is that...

Ko akan gelakkan and kutuk2 dia dulu..Kaw2 punye..Baru ko nk dgr cite sedey or tanye die ok ke tak..pastu ko kutuk agi..baru ko simpati dan tolong die..Ni Lelaki-Lelaki slalu buat..Perempuan-Perempuan jarang buat..tapi Lelaki-Perempuan, boleh buat..haha 






P/S: Even sape pun kawan aku,datangla banyak daun pun, ko tetap kt tempat teratas carta Za,aku susah-ak ingt ko,aku senang-aku ingt ko..Sungguh aku rindu gile kt ko! DAMN!!

"Bangah,tolong jaga kawan Teyn baik-baik,banglong cakap,dia sanggup drive ke JB and N9 nanti..hehe"


Berlainan Gender-KAWAN BAIK???





ni memang common topic sangat sangat..

kalo tak common takkan la aku jumpa link-link ni sume..

Jom tgok satu2..

http://www.3r.com.my/?p=25

http://daramanisku88.blogspot.com/2012/02/lelaki-dan-perempuan-kawan-baik.html

http://www.jejakaterhangat.com/2011/03/lelaki-dan-perempuan-boleh-ke-jadi.html

http://syaiza189.blogspot.com/2011/01/bila-lelaki-dan-perempuan-menjadi-kawan.html

http://syuhadahrazali.blogspot.com/2011/02/lelaki-perempuan-kawan-baik-bercinta.html

http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/06/lelaki-dan-perempuan-kawan-baik-boleh.html

http://www.eryfarieha.com/2011/03/lelaki-dan-perempuan-boleh-ke-jadi.html

Juga discussion ini...[international okeyh topic ni..wakaka..sbb mmg boleh dikatakan hanya ada dua gender ni je pun kt dunia ni kan]

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20060914140427AAUuegF

http://geniustypes.com/can_men_and_women_really_be_just_friends/#

After bace ni..korang amik masa sekejap..

-

-

-

-

So, apa pandangan korang pasal isu ni..?

BOLEH or TAK BOLEH or MAYBE or TAK TAHU..apa-apa saja..

aku..??

sah-sah la cakap boleh..sbb aku ada kawan baik berlainan jantina ni..----->> [Senget Benget yang Gila]

Pada yang tak ade..mungkin cakap MAYBE..

Pada yang ada gf/bf yang ada bestfriend berlainan jantina dan dia xde..mesti cakap TAK BOLEH/NO ENTRY

Terpulang pada penerimaan masing2..tak salah..kalo ditakdirkan kawan baik jd pasangan hidup..alhamdulillah..mungkin itu cara Allah temukan jodoh mereka.

Tp kita tak boleh menolak hakikat yg ada yg terus kekal berkawan baik hingga masing-masing beranak pinak ng pasangan masing-masing..yg penting..sejauh mana ikhlas dan jujurnya persahabatan itu.

After ramai mengkritik dan xboleh trima bila aku ckp,lelaki dan perempuan boleh jd kawan baik dan AKU dah buktikan..lama aku berfikir..cuba ingin menjauhkan diri..rupanya tndakan aku silap..cakap kawan sampi mati..cakap ingin jujur dlm persahabatan..kenapa hilang dan tinggalkan??

dan..

Entry ini [Jubah Biru]

juga kata seorang teman..

" Dia soulmate ko..itu soulmate..tp bukan jodoh ko, soulmate tak semestinya jodoh"

maka..membawa aku untuk menulis entry ni..

.TAPI

-

-

-

-

-


segalanya MAYBE


So,jom kita same bace link kt atas ni..tgok pndangan diorg plak..hihi..aku pun x bace lg sebenarnya..;p





P/S: macamana nak jatuh cnta,kalo cakap main lepas je..ce try couple tengok..mesti tak thn pun even 2minggu,dah suka hati ckp..kalo ckp baik2 dah tak jadi diri sndiri..dh xselesa..hahaha..cmne nk jtuh cinta kalo hati masing2 kt org lain..:) hehe

Monday, July 16, 2012

2 BULAN!! Alhamdulillah


Baru dua bulan..

Hehe..

:)




 

-

-

-

-

-

Err, saya tak pregnant ya..
Jangan tertipu dengan tajuk di atas..

Ya, dua bulan akhirnya siap satu pemandangan indah..
 
TARA..puzzle je sebenarnya..haha..gila punya lame nk siap kan..
Aku rase korang 2 hari dh siap..


opps..terbalik la plak..okeyh sila pusing kepala anda..


 Mari kita scroll lagi..

-

-

-

-

-

-

-


di awal2 proses

 After beli,mmg bersemangat habis la..terus buat..

Pastu...tggu 2 minggu baru sambung lagi...




Dah nmpak dh bayang2 sket kan..
 ape lagi..semangat pun datang la..

Ni pkul 2 am kot ni..
 Mata dah tak brape nk bukak dh..dh tak tau mane puzzle mane tilam dh..haha..Cuya dah tersengguk2 pun buat lagi..dh smpi tahap tetido atas puzzle dh..haha


Harusla berusaha lebih lg..:)

 bangun tido..gigi tak gosok..muka tak basuh..mmg xboleh harap betul..terus sambung lagi..

Part paling fed up..
Terus tinggal..lantak ko la..

Nak dapat kan yg macam mula2 tadi tu..dari yang ni..senang je..

Kalo dh fedup ape lagi..main bubuh je la..janji ko cantum kan..haha..bijak..tu mmg Cuya la yang setelkan..


Ha..ce kira..xlame sngt la kan nk siapnya..

Pastu duk terperap tepi dinding tu sebelum digam betul2 ambik mase xlame sangat la..dlm sebulan lebih je pon..hehe..

teruk betul..

Tapi dh mmg jenis suka bertangguh tu..

Ni dh bukan takat esemen dh bertangguh ni..dah sampai tahap main susun-susun gambar ni pun bertangguh..

PARAH!!

err..skang masih lagi di tepi dinding after digam..menunggu mase diframekan..kali ni xtau la bpe lame plak..huhu





p/s: bukan senang nak berubah..tp ape salah,cuba buang satu-satu keburukan satu hari..Moga nanti dapat tinggalkan kebiasaan yang negative dan serap yang positif..InsyaAllah