Nuffnang Ads

Tuesday, April 23, 2013

Sg Petani, Kedah - DAY 1 Part 1

Salam & Hye..

Terpaksa buat berpart2 sebab macam penuh je aktiviti..*yerlasangatkanhehehe*

Tak tau nak start dari mana..haha..tu la, sape suh update lambat2..

Sebenarnya journey aku macam dah bermula dari jumaat lg..sebab ktorng bekumpul kt Kota Damansara umah Yan, P-Qah, and Fazet. Gee dah sampai awal2 lagi..balik keje terus pegi..sampai sebelum Tuan rumah balik..hebat lagi..haha..Aku sampai umah diorng dalam 12am ++..

So esoknya, bangun pagi ng muka tak basuh kita balut hadiah dulu..maklumlah..hadiah aku yg beli pastu pembalut malam tadi baru beli kat 7E..mihmihmih..So...bla bla bla bla...

4.30 am 160313

Dengan lafaz Bismillah..ktorang pun memulakan perjalanan..gerak awal sebab nak sempatkan akad nikah..In Sha Allah..Kita pegi ng Bumble Bee..banyak dah berjasa si Bumble Bee ni..Thank you Bumble Bee..kalo dia boleh becakap mesti dia pun berterima kasih kat Tuan dia sebab dah bawak dia jalan2 pusing Malaysia..hihi..

Tapiiiii......... ktorng blom isi minyak full tank lagi and sebenarnya minyak pun dah tinggal macam sekit sangat dah..so, dengan confidentnya kita terus masuk highway dengan harapan isi kt tgh jalan..skali dah semangat dah bagi signal..boleh plak Petrol station tu under construction..Apakah...?? dh cuak dah..sebab next hentian sebelah is Tapah which will take more than one hour.. takpe..tawakkal and yakin,ktorng decide untuk keluar susur,isi minyak and baru masuk highway balik..time ni dah kelip-kelip dah..masa ni aku mmg yakin je,kita akan sampai..sbb pengalaman balik Trganu dulu penah mcm ni skali.. So, alhamdulillah..segalanya ok..sempat! bayangkan kalo tak sempat, tak ke tersadai anak gadis comel-comel lima orang ng baju cantik2 tepi highway hitchhike lori kang..haha..pukul 5 pagi plak tu..tak ke haru....adoi!..

After subuh dekat Tapah..kita terus je ke Sg. Petani terus..aku siap solat tu, tengok Gee dah siap2 duk sebelah dh..mmg nk suh aku drive la tu citanya..ngantuk mmg la..tido lambat bangun awal kn..tp sbb mind dh set dari awal..We will gonna have an awesome journey, wed cum vacation!..yeay!!!!! :)
so xde hal la..lg pun mgkin sbb dah biasa kan travel jauh2..so,ok je la..

Pada aku, PLUS highway ke utara lagi mencabar dari ke Selatan..sebab to the south, jalan dia lurus and mendatar tau..so macam saujana mata memandang..nampak straight je..ibaratnya, kalo kete selang 3 buah kedepan memotong pun kita boleh nampak la..Tp ke utara ni macam selekoh banyak and bukit-bukit..tapi yang bestnya...kiri kanan memang best gila..ni bukan stock2 kelapa sawit je,hutan je..ni macam jumpa bukit tinggi2..pastu macam jumpa gua pun ade..ujung-ujung perak tu lagi syok habes..mata ni rase nak tengok tepi je...

8.48 am 160313

Alhamdulillah, sampi la ktorng dekat masjid apeakutakingatname..huhu..tp ngam2 a ktorng sampai tu..tengah nak ready2 la untuk Akad nikah..terus rase VVIP sangat..takde ktorng, majlis tak jalan..poyo sangat di situ..makanya, sempat la ktorng camwhore dulu..#iniperkarawajib

selamat muntah la korang tengok gambar-gambar #superpoyo #supergedikks


  Baru sampai..haha..gaya xleh blah..macam YB masuk kampung tu..haha

ha..yg 4 org kt bawah tu..yg mmg lg awl smpi dr ktorng..


lambak terus semua gambar..haha
                                    
Liza dah selamat..Daripada Cik dah jadi Puan..Semoga bahagia hingga syurga yer kawan..:)
Tu sebenarnya, Liza tgh cuba hafal syarat wajib dan sah nikah..Solat etc..sbb before akad, Imam akan tanya dua2 pengantin..kalo ko tak tarik nafas and relax, mmg beterabur la sume..Tok Imam tu plak scary gile..sabo je la..huhu..

Time batal air sembahyang ni yg paling aku suka..Isteri cium tangan suami tanda hormat dan Suami cium dahi isteri tanda kasih and mcm sign yg cakap " sy syg awk,sy akan lindung awk dan jaga awk smpi bila2"

sebab tu, kalo boleh..jaga la batas2 sebelum kawen..moga nanti ini jadi momen terindah..:) *peringatanuntukdirisendirijuga*

After setel suma yang wajib,kita balik homestay dan rehat sekejap...

tapi kan..tapi kan... tapi kan...nk ikut Liza g makeup..hmm..mgkin xde rezeki kn..xpe la..#therestishistory

The Homestay was superb!mmg selesa sangat la..recommended kalo korang nak pg yer..tak jauh pun dari umah Liza,kalo kera kangkang tu tak sempat sakit la..mmg ngam2 sekangkang..bahahaha..

Pakcik cakap, pukul 11 dia datang amik ktorng..so, dalam 11.15am camtu kita follow je Pakcik tu ke Dewan untuk Reception petang tu..mmg agak awal la ktorng sampai, tak pe..kitorang dah naik pangkat jadi Tuan Rumah dah..haha..

sampai tu pepandai je buat kecoh ng amik gambar..org tengok, kita buat tak layan je..biala..jeles la tu, kawan kita kawen, ktorang pakai baju ade theme, diorang takde..ktorang ade props,diorang xde..berlagak sangat okeyh..haha..biala..janji aku happy sangattt!


                                    

                                                  Gee yang buat..canteek sangat.. suka!

                                  

 Ni prop yg paling glamer di samping LOVE twitter..malas nk upload banyak2..haha... tapi kan..saya suka yang HIS tu..gambar kne simpan dulu..hahahahahahahahah*gelak jahat*

                                     



 Ini mmg acara wajib org kawen..mkn suap2..pastu amik gambar..haha..kalo aku, yg ni yg paling aku akan elak..kalo nak suap pun..mgkin boleh suap aiskrim ke..yg ade kayu tu..aci tak..?.. ni tgh mkn nasik,minum air..pastu suap kt org sebelah plak tu..mau tak terkehel tgn..kalo org depan lain cite la kn..sng sket..betul tak?..sila cakap betul semua..hahaha

Dah petang sket, aku mmg dh penat sangat, sempat tido 10 mnt dalam kete..pastu ktorang 5 orang aka Geng Kete Kuning yang Degil mintak ng Pakcik nak balik homestay..nk rehat jap..nanti petang kul 5pm ktorang datang balik sbb nak ikut amik gamba ng pengantin.. :) tak sabar okeyh!




tp mgkin bukan rezeki..xdapat nk 'mencapub' dengan pengantin..kelewatan telah berlaku dan pengantin tinggalkan ktorng..isk isk isk..sayu je hati..pastu macam, kne g hanta orang ni..orang ni nk g tgok orang tu..ntah..aku pun tak paham di kala itu..tp xpe.. maka jadi la seperti gambar di atas..ktorng jejak pengantin photo shot dan buat agenda sendiri..huahua hua...

 Dan dah katanya di Sg Petani..haruslah ke PANTAI MERDEKA kan.... :p

Penat aku ng Yan nyanyi lagu Cinta Pantai Merdeka..diorang tak tau..boleh tak? tak rock kapak langsung kan diorang ni..? ish2..err..ke aku yang berjiwa klasik..?hahaha...Tak tak..sebagai orang yg lahir tahun 80-an..wajib tahu lagu evergreen 80-an 90-an ni..kan..kan..kan..?.. *tetapjugaknakmenangdenganmukatakbesalah*

Juga bukan rezeki..kecewa gila rasa hati..time ni..aku punya kecewa rasa macam tak nk behenti becakap..boleh tak mcm tu..?sungguh tak de kaetan..

em, tapi betul weyh..dia rase macam frust tak dapat makan aiskrim, tp aiskrim dah depan mata..ha..cmtu la tragisnya xleh g Pantai Merdeka ni..mgkin sebab Pak Cik sayang ktorng sangat2 kot..xpe la..bak kata Pakcik..nanti datang lagi..err..bilakah??...hmmm...

Pantai Merdeka xleh pg..boleh la tahan lagi.. even..hmm..tp, bila nak g makan kt luar, kt tempat-tempat best tak boleh jugak....isk isk isk..nak nangissssssss!!!! wawawawawawawawawawwawa~

Lalu, Budak-budak Kereta Kuning yang Degil dengan baiknya call kawan2 utk tanya tempat makan best...

Maka..lepas mandi dan siap2...ktorang C.A.B.U.T!!!!!!!!! mihmihmih..


Ke manakah ktorang pegi..? Tunggguuuuuuuuuuuu....haha


Bye
XOXO
Chempaka






P/S: Bila ckp,thats how my parent treat me too..then Yan replied: "tak mcm ni kot,kalo tak ko xde kt sini" then, it makes me think..hmm..betul jugak..Yer..lepas dah keje ni.. :)


3 comments:

me said...

haha..kelakar la bace cte ko. asal dh dekat 2 bulan baru nk hapdet ha? hoho

nadz_teyn said...

haha..xsempat..

aku kan b.U.s.y = malas

haha..

Teena Tna said...

bestnye tgok orang dah kahwin.. anda bila lagi ?? haha