Nuffnang Ads

Tuesday, July 17, 2012

Berlainan Gender-KAWAN BAIK???





ni memang common topic sangat sangat..

kalo tak common takkan la aku jumpa link-link ni sume..

Jom tgok satu2..

http://www.3r.com.my/?p=25

http://daramanisku88.blogspot.com/2012/02/lelaki-dan-perempuan-kawan-baik.html

http://www.jejakaterhangat.com/2011/03/lelaki-dan-perempuan-boleh-ke-jadi.html

http://syaiza189.blogspot.com/2011/01/bila-lelaki-dan-perempuan-menjadi-kawan.html

http://syuhadahrazali.blogspot.com/2011/02/lelaki-perempuan-kawan-baik-bercinta.html

http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/06/lelaki-dan-perempuan-kawan-baik-boleh.html

http://www.eryfarieha.com/2011/03/lelaki-dan-perempuan-boleh-ke-jadi.html

Juga discussion ini...[international okeyh topic ni..wakaka..sbb mmg boleh dikatakan hanya ada dua gender ni je pun kt dunia ni kan]

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20060914140427AAUuegF

http://geniustypes.com/can_men_and_women_really_be_just_friends/#

After bace ni..korang amik masa sekejap..

-

-

-

-

So, apa pandangan korang pasal isu ni..?

BOLEH or TAK BOLEH or MAYBE or TAK TAHU..apa-apa saja..

aku..??

sah-sah la cakap boleh..sbb aku ada kawan baik berlainan jantina ni..----->> [Senget Benget yang Gila]

Pada yang tak ade..mungkin cakap MAYBE..

Pada yang ada gf/bf yang ada bestfriend berlainan jantina dan dia xde..mesti cakap TAK BOLEH/NO ENTRY

Terpulang pada penerimaan masing2..tak salah..kalo ditakdirkan kawan baik jd pasangan hidup..alhamdulillah..mungkin itu cara Allah temukan jodoh mereka.

Tp kita tak boleh menolak hakikat yg ada yg terus kekal berkawan baik hingga masing-masing beranak pinak ng pasangan masing-masing..yg penting..sejauh mana ikhlas dan jujurnya persahabatan itu.

After ramai mengkritik dan xboleh trima bila aku ckp,lelaki dan perempuan boleh jd kawan baik dan AKU dah buktikan..lama aku berfikir..cuba ingin menjauhkan diri..rupanya tndakan aku silap..cakap kawan sampi mati..cakap ingin jujur dlm persahabatan..kenapa hilang dan tinggalkan??

dan..

Entry ini [Jubah Biru]

juga kata seorang teman..

" Dia soulmate ko..itu soulmate..tp bukan jodoh ko, soulmate tak semestinya jodoh"

maka..membawa aku untuk menulis entry ni..

.TAPI

-

-

-

-

-


segalanya MAYBE


So,jom kita same bace link kt atas ni..tgok pndangan diorg plak..hihi..aku pun x bace lg sebenarnya..;p





P/S: macamana nak jatuh cnta,kalo cakap main lepas je..ce try couple tengok..mesti tak thn pun even 2minggu,dah suka hati ckp..kalo ckp baik2 dah tak jadi diri sndiri..dh xselesa..hahaha..cmne nk jtuh cinta kalo hati masing2 kt org lain..:) hehe

4 comments:

Anonymous said...

the above has said it all..

xes hazeeha said...
This comment has been removed by the author.
xes hazeeha said...

*photo

nadz_teyn said...

Gee,photo?