Nuffnang Ads

Thursday, January 10, 2013

Kuat Makan Sungguh

Salam and Hye semua..

macam rajin plak aku menghapdet yer skang ni..

tp mggu ni je la yer..mggu depan mgkin stop..pastu kita tgok buln dpn la plak yer..hahaha..

Owh.. mmg skng aku kuat makan okeyh..aku pun xtau knape..tp mmg mcm ni pun..die mcm musim2..

mula2 musim makan banyak..nk mengunyah je kejenya..lapo je manjang..

pastu kang,musim makan x abis..amik bnyk xabis..amik sket pun xabis..mesti bila tggl secoet lg tu..dh xleh nak masuk dh..kalo paksa gak..jwb die,selambak la kuo balik..

dh abis musim tu nanti, musim mkn abis je..tak mkn bnyk..tp mesti abis..mkn pun mcm ikut time gitu..bekpes, lunch,dinner..ni musim yg paling aku suka..rase mcm best je..xmembazir and mkn yg cukup..rase cm bagus je a..

ha, kadang-kadang datang musim xmkn..bukn xnk mkn..tp xrase nk mkn..(eh,ape ke ntah pape ayt aku nih..).. korang penah rase tak,dia mcm xrase lapa..bila time mkn..xtau nk mkn ape..pastu bila mkn jgk..ekeleh..sikit gile mknnya..kdg2,paksakan diri abiskan lauk..tu pun xtermampu..

ha, cmtu lah peel aku kalo bab mkn ni..

tp kalo Ice Cream and Buah..mmg sume musim aku boleh habiskan..yg tu aku mmg xmembazir..kalo agak2 perut dh penuh ng nasik pun..aku mampu lagi nk sumbat ice cream..hahaha..sape yg rapat ng aku or penah join program ng aku..mmg tau la ak ng ice cream acane..

dan dengan rasminya diumumkan bahawa sekarang adalah musim....


KUAT MAKAN

Sejak dh keje ni..aku mcm wajib breakfast..

Bekpes: Milo + Roti/kueh/roti kt umah and kueh kt opis

* Roti / Coklat /Choki Choki/kacang

Lunch: Nasi putih + Air putih + lauk pauk la + Bubble Tea

* Roti/ kacang/Mamee Monster

Dinner: Nasi lemak + paru/kentang/ayam adik tak senyum depan LRT

Supper: Maggi/Mee Goreng/Keropok/Kentang/French Toast/nuggey/crabstick/Jemput-jemput +Milo

Before Tido: Air Putih + Coklat/Kuaci


Ha..amik ko..rutin harian aku bila hari keje..nk makan je manjang aku rase..kt opis aku mmg ak slalu la ade stok mkanan utk kunyah2 ni..kalo xde..sanggup tu turun bawah..grab je pape..or kalo kne pegi mane2 department lain..siap singgh g beli kt 7E... Bubble tea tu mcm hari2 xpun selang sehari mesti beli..

Pastu kalo lps balik keje..kadang-kadang aku akan lalu KLCC kalo ade nk beli pape..haruslah singgah Roti Boy..buat bekal tgh jalan..mcm jauh sangat je KLCC-Sentul tu..akak-akak umah aku kn,jenis masuk bilik awal..kecuali Isnin, Kak Nani akan tgok tv smpi tgh mlm..time after 10 tu la..naluri lapar tu dtg secara tiba-tiba..aku mmg akan masak la ape yg boleh dimasak..dan akan mkn ape yg boleh dimakan..tp alahmdulillah..blom smpi tahap tanak nasik mlm2 lagi..haha..aku rase kalo mmg adi nasik yg dh mask dlm periuk..harus aku msk nasi goreng dh..haha..

Yg peliknya..timbang..tak jugak naik2..duk takat tu jgk..kotla nk naik setengah kilo kan..

tp aku risau gak sbnrnya..mmg la berat tak naik..tp kolestrol harus mencanak naik ni..mkn sume yg kolestrol tinggi..

ni pun baru lepas mkn Roti Kahwin perisa kaya+pandan..

Tak beragak name roti..bekurun dh aku mkn..ni baru perasan name die..aish..xphm aku,ape significantnya buat name cmni..adoyai..


ok..bye~


XOXO
Chempaka


p/s: Hajat nk makan satey blom tertunai ni...huhu..nok sate hok gemok2 buleh dop?..yummy~

1 comment:

suria_mahsuri88 said...

Kuat mkn pun xnaek2 lemak.. Meh amik lemak cuya cikit nih.. Hee

Loti kawen aa? Aiyak.. Lepas ni mst ad loti cerai pulak.. Huhu